...............................................................................................................................................................................................................

...............................................................................................................................................................................................................

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού σε συνεργασία με το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου, στηρίζουν με την παροχή δωρεάν φαρμακευτικής περίθαλψης σε αδύναμα οικονομικά οικογένειες, ανασφάλιστους, απόρους, αναξιοπαθούντες που απειλούνται ή ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, μετανάστες και αστέγους που ζουν εντός των ορίων του Δήμου.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο ξεκίνησε τη λειτουργία το 2017 και έδρα του φαρμακείου αποτελεί ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος στην Δημοτική Κοινότητα Καματερού, επί των οδών Κάδμου και Κιλελέρ (ή Ολύμπου).

Η Δομή απασχολεί  έναν Κοινωνικό Λειτουργό, μια Φαρμακοποιό και βασίζεται σε χορηγίες και συνεργασίες, ενώ παράλληλα εντάσσεται στο εγκεκριμένο έργο με τίτλο: “Δομές Καταπολέμησης της Φτώχειας στον Δήμο Αγίων Ανάργυρων Καματερού: Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο”, του Ε.Π. « ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020», Άξονας Προτεραιότητας 09.

Η επιλογή των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου γίνεται  με εισοδηματικά κριτήρια, ξεκινώντας από τα πιο χαμηλά εισοδήματα και τα δικαιολογητικά έγγραφα για την ένταξη του δημότη σε αυτό είναι τα εξής:

  • Αίτηση (Συμπληρώνεται στην Κοινωνική Υπηρεσία)
  • Πρόσφατο Αντίγραφο Εκκαθαριστικού Σημειώματος, Αντίγραφο του εντύπου Ε1 & Αντίγραφο εντύπου Ε9 (Όλων των ενήλικων μελών που διαμένουν στην οικία).
  • Αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας
  • Πρόσφατος λογαριασμός ΔΕΚΟ (ΔΕΗ , ΟΤΕ, κ.λ.π.) στο όνομα του δικαιούχου ή μισθωτήριο συμβόλαιο κατοικίας
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης πρόσφατο
  • Σε περίπτωση ανεργίας, κάρτα ανεργίας ανανεωμένη
  • Σε περίπτωση ΑμεΑ, πιστοποίηση από ΚΕΠΑ
  • Συνταγογραφημένη Φαρμακευτική Αγωγή (Για μελλοντικές παραλαβές φαρμάκων)

 

Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές όλο τον χρόνο στο Δημοτικό Κατάστημα Καματερού (Κάδμου & Κιλελέρ (ή Ολύμπου)) και στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου που εδρεύει στο Παλαιό Δημαρχείο.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2132039945